Webinar og kursus

Håndtering af Brexit og EU-moms i Uniconta

onsdag, 14 apr 2021

10:00 – 11:00

Vi klæder dig på til at håndtere handel med Storbritannien. På dette kursus gennemgår krav til virksomhederne samt hvordan I sætter Uniconta op til at håndtere Brexit.

Brexit omfatter England, Skotland og Wales (Storbritannien), mens Nordirland fortsat er en del af EU og skal fremover benytte landekode XI

På kurset gennemgår vi bla. momskoder og tilføjelser i kontoplanen samt EORI-nummer for at efterleve de nye krav.

Ligesom vi gennemgår opsætningskrav i Uniconta hvis din virksomhed skal momsregistreres i UK.

Der vil blive vist eksempler på ovenstående.

Målgruppe:

Kurset henvender sig til brugere af Uniconta, som ønsker at få vished omkring de udfordringer i forhold til Brexit og Udvidet One Stop Shop deres virksomheder står overfor med brug af Uniconta.

Punkter som gennemgås:

  • Kort gennemgang af de krav til virksomhederne
  • Rettelser i Uniconta – What to do
  • Afrunding med spørgsmål.

Praktisk info:

Webinaret afholdes online og man skal have en computer klar med lyd og gerne mikrofon.

Ny fælles EU-fjernsalgsgrænse

På max 10.000 EUR om året det er derfor også vigtigt, at virksomhedernes it-systemer er sat op til at kunne håndtere de mange forskellige lokale momssatser afhængig af kundens land, da mange EU-lande har valgt at have flere forskellige differentierede momssatser

Udvidet One-stop-shop

De nye regler giver dog samtidig mulighed for, at virksomheder, der sælger varer og ydelser over internettet og som overskrider den nye lavere fælles EU-fjernsalgsgrænse, kan nøjes med én samlet momsregistrering via en udvidet One-stop-shop-ordning i sit eget hjemland.

Tilmeldingen til One-stop-shop-ordningen er frivillig, ligesom det er op til virksomhederne selv at afgøre, om de vil bibeholde de momsregistreringer de måtte have i forvejen i andre EU-lande.

Lokation

Online

Betaling

Kursusgebyr ekskl. moms
DKK 490.00
Dage
Timer
Minutter
Sekunder
SUPPORT