Er 2018 året hvor dit ERP system skal arbejde for dig?

– Der kommer konstant mange nye teknologier til. Nogle bliver modne og nogle bliver aldrig til mere end idéer og test. Der er så mange nye funktioner og integrationer på vej til ERP-verdenen, at man kan tale om, at økonomisystemerne går ind i en ny æra. 

Netop nu er der en håndfuld interessante teknologier til økonomisystemer, der enten ER modne eller som jeg forudser bliver det i løbet af 2018. Her i årets sidste blog, får du mit bud på områder, hvor du og din virksomhed kan sparer tid og penge i økonomisystemet.

Nogle af funktionerne er allerede kendte teknologier, der nu bliver mere tilgængelige og til en langt lavere pris for de enkelte virksomheder.

Banken som en integreret del af økonomisystemet.

Vi har i mange år kunne importere kontoudtog og eksporterer betalinger fra økonomisystemet til banken, men lige rundt om hjørnet venter næste fase – Bank Connect. Det er en direkte integration mellem ERP-systemer og banker. Med Bank Connect gives der mulighed for at afstemme banken løbende og automatisk, samt sende betalinger afsted til leverandører. Man kan let forstille sig at Bank Connect vil tage flere relevante funktioner ind, så som betalingsopkrævning og evt. ordreafsendelse og advisering. Funktioner der vil spare masser af tid i bogholderiet og gå ud over bl.a. PBS og de klassiske EDI-udbydere.

Tværgående procesflow

Et område vi også har kendt i længere tid, og som nu er blevet modent til at kunne håndtere de processer der er i forretningssystemer. Det er allerede nu muligt at får eks. NAV til at oprette en post i et eksternt system, når der sker noget i NAV. Det kan være at Salgschefen gerne vil have en SMS, når der bekræftes en ordre på mere end XX kr. Eller at der oprettes et indkøb til den netop oprettede ordre og sendes en besked til indkøberen om, at denne skal ind og kontrollerer indkøbsforslaget. Det kan også være at der skal oprettes en mail, når en kunde tilmelder sig nyhedsbrev.

Bilagsscanning

Automatisk scanning af indkomne bilag, hvor en computer aflæser detaljer på bilag og gør dem klar til bogføring, er en teknologi vi har kendt i mange år. Det nye er, at vi nu ser denne teknologi kombineret med kunstig intelligens og kunstig læring. Dette gør systemet i stand til at komme med forslag til hvordan bilagene skal posteres ud fra en analyse af dine eksisterende posteringer og kontoplan. I det hele taget er mulighederne ved at bruge kunstig intelligens kæmpe store og noget vi er sikre på kommer til at ændre og effektivisere mange processer og procedurer.

Kunstig intelligens, ERP og en mere effektiv fremtid!

Den korte version: Computeren er desværre ikke intelligent, men den er i stand til at tage højde for så mange parametre så hurtigt, at den kan opbygge en form for beslutningsgrundlag den løbende analyserer konsekvensen af. Dette bliver ikke det samme som den evaluering vi mennesker er i stand til, men grundet dens evne til at analysere store datamængder på splitsekunder og evne til at se tilbage på de beslutninger som den, eller et menneske, har taget tidligere, har den i flere og flere tilfælde mulighed for at tage en bedre beslutning end et menneske kan gøre.

Hos DataComfort er vi overbeviste om, at vi kun lige har set ”toppen af isbjerget” af de muligheder vi får ved at kombinere data, menneskelig viden og rå computerkraft. Vi ser allerede i 2018 mulighed for at mange virksomheder kan få mere en effektiv og værdiskabende udnyttelse af deres ERP systemer. Læs mere om kunstig intelligens i vores blog om emnet

Med ønsket om et festligt og lykkebringende nytår.

Christian Birkmann.

Har du spørgsmål så giv os et kald.

Tips og nyheder

Vi sender 3-6 gange om året tips og nyheder ud. Tilmeld dig her:


Fremtidens økonomisystem – Seminar

Kunstig intelligens – et vigtigt element i fremtidens ERP succes

Mest læst i 2017:

Det har aldrig været lettere at skifte ERP System

SUPPORT