Windows 10 er den version af Windows der vokser hurtigst. Brugerne har været hurtige til at installerer Windows 10. Dette skyldes dels at Microsoft har gjort det nemt og gratis og dels at der var en del der havde det svær med Windows 8 og 8.1.

Vi har samlet 5 tips til Windows 10 herunder.

Overblik

Opgavevisning er er opdateret version af den gamle vinduesoversigt. Du kan åbne den på genvejen Windowstast + Tab eller klikke på ikonet lige ved siden af startknappen.

Opgavevisning giver et overblik over alt hvad du har gang i. Desuden har Microsoft tilføjet muligheden for flere skriveborde. Dette er noget som de tidligere har haft som et tilføjelsesprogram, men nu er det en del af Windows. Med flere skiveborde får du mulighed for at opdele dine programmer ud fra opgavetype eller hvordan det du passer dig bedst (arbejde/privat, salg/varesøgning etc.).

Windows10_opgavevisning

Gem som PDF

Microsoft har siden Windows XP haft en XPF printer, der gav mulighed for at udskriv til en printer der derefter dannede en XPF-fil. XPF formatet fik ikke overtaget i forhold til det langt mere brugte format fra Adobe PDF. Derfor har Microsoft nu erstattet deres XPF-printer med en PDF-printer. Dette er en funktion som mange har brugt 3. parts programmer til at løse, men som nu er standard i Windows.

Startmenuen

Startmenuen har elementer fra både Windows 7 og Windows 8. Den giver mulighed for at have ikoner der er interaktive.
Dette kunne være mail-ikonet der viser de seneste mails eller Finans app’en der viser udvalgte kurser. Microsoft har valgt at den som standard skal vi se nogle forskellige apps der henvender sig til et bredt publikum, så der vil for alles vedkommende være ikoner der kan fjernes. Man kan ændre størrelse og fjerne ikoner ved at højre klikke på dem. Ønsker man at ændre størrelse på startmenuen føres musen ud i kanten af menuen, hvor man kan trække den kortere/længere.Windows10_Startmenu

HandlingscenterWin10_Handlingscenter

Handlingscenterret er et overblik over beskeder fra de forskellige programmer. Samt adgang til hurtigt at ændre indstillinger på computeren, som f.eks. at aktivere stille tilstand inden en præsentation eller oprette forbindelse til et netværk.

Tilpas handlingscenteret ved at klikke på start og skriv derefter ”handling” søgesystemet foreslår derefter ”Vælg dine hurtige handlinger”.

Den største ændring

Microsoft har lavet en ny internetbrowser ”Edge”. Denne er hurtig, lige til og har mange smarte funktioner, men den mangler én vigtig funktion.

Tag noter, direkte på hjemmesiden. Microsoft har integreret deres oversete notat program One Note direkte i Edge, således at du kan tage noter direkte i Edge og senere lave dem om til en Outlook opgave eller arbejde videre med dem. Edge har bla. fået sin hastighed ved at Microsoft har fjerner muligheden for plug-in dette giver desuden en øget sikkerhed. Der er også lavet mange gode plug-in’s, til f.eks at huske password for dig, så ikke du skal genbruge de samme 5 password til hele internettet. Disse kan ikke anvendes i Edge hvorfor Microsoft efterlader kunderne med Internet Explorer (eller alternative browsere).Windows10_Edge

Under kølerhjælmen er der også blevet opdateret.

Windows 10 byder også på mange funktioner, som man ikke ligger mærke til i hverdagen. En af de smarte er batteribesparelse, der giver en forøget levetid på batteriet i modgift til færre baggrundsopdateringer fra de forskellige programmer. Dette er en funktin der har været kendt fra Mac i gennem de seneste versioner.

Desuden har Microsoft også gjort det nemmere for brugerne at være opdateret. Dette sker ved at opdateringer installeres automatisk i baggrunden, på det tispunkt hvor det genere mindst, uden at indblande brugeren.

Har du spørgsmål så giv os et kald.

SUPPORT