2021-10-13 12.51.23

En snak om digitalisering på Borgen

I ugens løb havde jeg æren af at være på Christiansborg og holde oplæg for to dygtige politikere. Årsagen er, at vi i The O Choice fokuserer på, hvordan vi bedst muligt hjælper vore små og mellemstore virksomheder. Derfor havde vi fået lov at fremlægge vores synspunkter over for de to politikere Birgitte Bergmann (C) og Anni Mathiesen (V)

Digitalisering

Jeg blev bedt om input til digitalisering hos SMV i HORESTA-segmentet. Der er mange virksomheder, der lider af, at turisterne holder sig væk, og det samme gør den udenlandske arbejdskraft, som der bruges meget af i det segment. Der ligger en mulighed i at digitalisere sig ud af en del af problemerne, MEN… de små virksomheder er ofte drevet af folk med store detailviden, hvad enten det er en dygtig kok eller en, der er dygtig i værtsrollen. Samtidig er det sjældent at finde folk, der er dygtige til procesoptimering eller for den sags skyld til at lave strategier og dokumentere. Derfor er det rigtigt godt, at vi i Danmark har flere puljer inden for digitalisering, som alle brancher kan søge.

Pengene bruges forkert

Det er bare ærgerligt at se gode projekter ikke får støtte, mens andre projekter, der i virkeligheden gør mindre for virksomhederne, får støtten. Dette bunder efter min overbevisning i systemet, der er omkring SMV-midlerne. Du skal ofte ansøge lige, når puljen åbner, ellers er den brugt op. Det er et spørgsmål om timer nærmere end dage. Hvis du så er heldig at komme gennem nåleøjet, rammes du af næste forhindring; Ansøgningen. Denne skal være udfyldt korrekt, og det er ikke nemt. Jeg har desværre mødt virksomheder, der til sidst opgiver at søge, fordi ansøgningsprocessen er for omstændig. Er du så heldig at få pengene, kommer endnu et krav; Dokumentation. Du skal dokumentere både de eksterne og interne ressourcer, der er gået ind i projektet, og derefter kan du få pengene udbetalt. Den sene udbetaling rammer så også de i forvejen pressede virksomheder.

De store SMV’er løber med kagen

Grundet de omstændige procedurer er det ikke de små SMV’er, der får meget af kagen; det er de lidt større virksomheder, der har ressourcer til at styre projektet og systemer til at registrere tidsforbrug mm.

Vi fortsætter med at diskutere, hvordan vi kan gøre fordelingen af midler bedre, og hvordan vi hjælper til, at de virksomheder, der har nogle projekter, der virkelig kan gavne, også er dem, der får del i midlerne.

SUPPORT