Ny bogføringslov er vedtaget

Er du klar til den nye bogføringslov, der træder i kraft allerede 1. juli 2022? 

1. juli er lige om hjørnet, derfor er her en lille reminder og et hurtigt indblik i de væsentligste ændringer, der kommer i forbindelse med den nye bogføringslov og de nye ændringer i årsregnskabsloven. 

Målet med ændringer er at modernisere og digitalisere forretningsgangene i bogføring og regnskab. Derved vil de danske virksomheder undgå fejl i deres regnskaber samt, når de indberetter skat og moms. 

De nye pligter, der kommer som følge af den nye bogføringslov er: 

  • En virksomhed skal registrere transaktioner og opbevare registreringer og bilag i et digitalt bogføringssystem.
  • Oplysningspligt om, hvilket bogføringssystem virksomheden anvender/ har anvendt ved indsendelse af årsrapport.

 

Lovforslaget gælder alle personligt ejede virksomheder med en omsætning over 300.00 to år i træk, og regnskabspligtige virksomheder (selskaber) uanset omsætning. De væsentligste ændringer, der indebærer kravet om et digitalt bogføringssystem, træder først i kraft afhængigt af virksomhedens omsætning, henholdsvis d. 1. januar 2024 og 1. januar 2026. Du kan læse mere om den nye bogføringslov på erhvervsstyrelsens hjemmeside.

I DataComfort står vi altid klar til at tage en dialog om din situation, og vi står altid til rådighed for rådgivning og sparring om, hvad I bør gøre for at være klar til de forventede nye regler. 

Kontakt Michael på mb@datacomfort.dk eller via telefon 70 20 01 42.

Hør mere om Uniconta på en af vores webinarer. Tilmeld dig nedenfor. 

SUPPORT