Tilbuddet fra Microsoft om gratis opgradering til Windows 10 stopper den 29. juli 2016.

Tilbuddet fra Microsoft om gratis opgradering til Windows 10 stopper den 29. juli 2016. Herefter vil det koste penge, hvis man ønsker at opgradere Windows Vista, 7 eller 8. DataComfort har hjulpet mange af vores kunder med at opgradere og mange flere har selv klaret det og vi kan generelt anbefale at få det gjort. Windows 10 minder umiddelbart meget om Windows 7, men er en del mere moderne ’under motorhjelmen’.

Opgraderingen er enkel og lige til og langt de færreste oplever ikke problemer under opgraderingen eller efterfølgende. Det kan dog anbefales at få foretaget en backup af den gamle Windows inden opgraderingen sættes i gang. Dels fordi vi har set få eksempler på at opgraderingen ikke gik som den skulle og dels fordi det indimellem viser sig at enkelte programmer ikke virker som de skal på Windows 10. I de tilfælde er det rart at kunne gå tilbage til det tidligere styresystem uden væsentlig besvær. Vælges der at tage backup bør det være en backup af hele pc’en – til det formål kan DataComfort anbefale det gratis Veeam Endpoint Backup. Blot sørg for at have en USB disk eller lignende til at opbevare backupfilen på.

Vores vurdering er, at mange vil kunne klare opgaven med backup og opgradering selv, så det bør ikke være dét som afholder jer fra at opgradere – men ellers er DataComfort naturligvis behjælpelige.

Ønsker du ikke at opdatere til Windows 10

Vi har set flere der uforvarende har fået Windows 10, fordi Microsoft gør det nemt at opdaterer og dermed har de også gjort det nemt at overse, at man er i gang med en opdatering.

Det er muligt at deaktivere den meddelelse der kommer frem på skrivebordet samt risikoen for at man får hentet Windows 10 når man henter almindelige Windowsopdateringer. Men det er ikke helt enkelt og igen viser vores erfaringer at nogle er kommet galt afsted, derfor anbefaler vi generelt at bede os om at gøre dette. Dette er en operation der tager ca. 5 min. pr. maskine og kan gøres via fjernsupport.

Har du spørgsmål så ring: 70 200 142

SUPPORT